• Latest news

Արդյո՞ք ծովամթերքը ալերգիա առաջացնում է

3 հուլիսի, 2022  21:29

Ցանկացած ծովամթերք՝ հում, խաշած, թթու կամ պահածոյացված, ամենաուժեղ ալերգեն հատկությունն ունի: Այս մասին ասել է «Ամենակարևորի մասին» հաղորդաշարի վարող դոկտոր Տատյանա Շապովալենկոն, հայտնում է Аргументы и факты լրատվականը:

«Ծովախեցգետինները, կաղամարները, ոստրեները հարուստ են սպիտակուցներով, որոնք իմունային համակարգի կողմից ընկալվում են որպես օտար բաղադրիչ եւ առաջացնում ալերգիկ ռեակցիա: Ալերգիա կարող են առաջացնել նաև պահածոների կամ մարինադի սննդային հավելումները»,- պարզաբանել է մասնագետը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել