• Latest news

4 մթերք, որ չարժե պահել սառնարանում

26 հունիսի, 2017  22:28

Նույնիսկ ամռանը չպետք է սառնարանում պահել բոլոր տեսակի մթերքները. որոշ մթերքներ սառնարանում փչանում են կամ կորցնում իրենց օգտակար հատկությունների մի մասը:

Կարտոֆիլ

Խորհուրդ է տրվում կարտոֆիլը դնել ստվարաթղթե տուփի մեջ եւ պահել մութ, օդափոխվող տեղում: Իսկ սառնարանում, ըստ մասնագետների, կարտոֆիլի օսլան արագ շաքարի է վերափոխվում:

Ստեպղին

Խորհուրդ չի տրվում ստեպղինը եւս սառնարանում պահել, քանի որ այն վատ է դիմանում ցրտին եւ խոնավությանը: Ստեպղինը սառնարանում ջրալի է դառնում եւ արագ նեխում:

Ցիտրուսային մրգեր

Սառնարանում կարող են արագ փչանալ նաեւ ցիտրուսային մրգերը: Լիակատար հասունացման համար դրանք սենյակային ջերմաստիճանի կարիք ունեն: Մասնագետների խոսքով` կարելի է սառնարան դնել կտրատված արքայախնձորը, ձմերուկը եւ սեխը: Սակայն այս դեպքում չի կարելի սառնարանում պահել 2 օրից ավելի, իսկ կտրատված մթերքը պետք է տեղավորել ամուր փակվող տարայի մեջ:

Ձիթապտղի յուղ

Սառնարանի մեջ պահելուն չի համապատասխանում նաեւ ձիթապտղի յուղը. Սառնարանում պահելը միայն կփչացնի այս գերօգտակար մթերքը: Անհրաժեշտ է ձիթապտղի յուղը պահել մութ եւ զով տեղում:

Մասնագետները հիշեցնում են, որ սառնարանի խցիկներում հաճախ առողջության համար վտանգավոր բակտերիաներ են կուտակվում: Մասնագետներից ոմանք նույնիսկ պնդում են, որ խոհանոցի ամենակեղտոտ տեղը սառնարանն է: Այս պատճառով սառնարանը մթերքի մեծ քանակով չպետք է ծանրաբեռնել. այդ դեպքում դրանց մեջ միկրոօրգանիզմներ են առաջանում, որոնք կարող են սննդային թունավորում հարուցել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է