• Latest news

Գլյուտեն չպարունակող մթերքները կարող են վտանգավոր լինել մարդկանց առողջության համար

22 հունվարի, 2018  19:02

Հարթֆորդշիրի համալսարանի գիտնականների խոսքով՝ գլյուտեն չպարունակող մթերքների կազմը չի տարբերվում «սովորական» մթերքներից, երբեմն էլ անգլյուտեն մթերքները այս տեսակետից զիջում են։

Փորձագետները շեշտում են, որ եթե մարդու մոտ գլյուտենի անմարսելիություն է ախտորոշվել, ապա իմաստ ունի ուշադրություն դարձնել անգլյուտեն մթերքներին։ Սակայն ոչ մի հիմք չկա ենթադրելու, որ անգլյուտեն մթերքներն ավելի առողջարար են մարդկանց համար, քան սովորական մթերքները։ 

Ավելին՝ անալիզը ցույց է տվել, որ անգլյուտեն մթերքներում ավելի շատ է շաքարի, աղի ու հագեցած ճարպերի պարունակությունը, քան այդ նույն մթերքների սովորական տարբերակներում, իսկ այդ բոլոր նյութերը, ինչպես գիտեք, բացասաբար են ազդում առողջության վրա։ Բացի դրանից, անգլյուտեն մթերքներում ցածր է բջջանյութի ու սպիտակուցի պարունակությունը, ինչը նույնպես վատ է։ Եվ հետո՝ գլյուտեն չպարունակող մթերքները նաեւ զգալիորեն թանկ են սովորական մթերքներից (գնային տարբերությունը ավելի քան 150 տոկոս է կազմում)

Մասնագետների կարծիքով՝ անգլյուտեն մթերքների մշտական գործածումը կարող է բարձրացնել սովորական մարդկանց սրտանոթային հիվանդությունների հավանականությունը։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է