• Latest news

Գիտնականները ավելորդ քաշի դեմ պայքարի արտասովոր միջոց են գտել

31 օգոստոսի, 2018  19:30

Սնունդն ընդունելու ռեժիմում աննշան փոփոխությունները կարող են բավարար լինել, որպեսզի նվազի մարմնում ճարպային հյուսվածքի տոկոսը:

Ինչպես հայտնում է The Medical Express-ը, Սուրեյ համալսարանի մասնագետները 10 շաբաթ ուսումնասիրել են, թե ինչպես է սնունդն ընդունելու ժամանակի փոփոխության գործոնն ազդում սնվելու ռեժիմի վրա, ինչպես նաեւ  դիաբետի ու սրտի հիվանդության հետ կապված արյան մարկերների վրա:

Կամավորների առաջին խումբը սկսել է նախաճաշել սովորականից 90 րոպե ուշ, իսկ ճաշել 90 րոպե վաղ: Երկրորդ (հսկիչ) խումբը սնվելու իր ռեժիմը չի փոխել: Պարզվել է, որ առաջին խմբի փորձարկվողները միջինը ավելի քան 2 անգամ ավելի շատ ճարպային հյուսվածք են կորցրել, քան հսկիչ խմբում ընդգրկվածները: Ուշագրավ է, որ կամավորների համար այս կամ այն մթերքի գործածման ոչ մի սահմանափակում չի եղել:

Չնայած դրան, սնունդն ընդունելու ժամանակի փոփոխությունը 57 տոկոս դեպքերում բերել է սնունդի օգտագործվող ծավալների կրճատման՝ կապված ախորժակի անկման եւ ձեռքի հետ ուտելը (հատկապես երեկոյան ժամերին) պակասեցնելու հետ:

Սակայն, դրա հետ մեկտեղ, փորձի շատ մասնակիցներ գանգատվել են, որ չեն կարողանում հետեւել առաջարկված սնվելու ռեժիմին, քանի որ այն չի համապատասխանում իրենց կյանքի ռիթմին:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել