Սնկերում պարունակվող միացությունները կարող են դառնալ հեռանկարային հակաբիոտիկներ: Այս մասին նշված է Nature Communication ամսագրում հրապարակված նոր հոդվածում:
Չունցինի համալսարանի (Չինաստան) գիտնականները ալբոմիցինների սինթեզման նոր տեխնոլոգիա են կիրառել. սա սնկային միացությունների խումբ է, որոնք նախկինում արդեն ցուցադրել են իրենց հակամանրէային հատկությունները: Մինչդեռ հիմա գիտնականները կարողացել են այս միացությունները ստանալ իսկապես մեծ ծավալներով հակաբիոտիկ ակտիվության լիարժեք թեստավորման համար:
Ինչպես ցույց են տվել փորձերը, միացությունները լավ են երաշխավորվել տարբեր բակտերիալ շտամների դեմ պայքարում: Ավելին՝ որոշ դեպքերում դրանք անգամ հայտնի հակաբիոտիկներին գերազանցել են:
Կենդանիների վրա կատարված փորձերն, իրենց հերթին, ցույց են տվել, որ միացությունները առողջությանը սպառնալիք չեն ներկայացնում, ուստի բացառված չէ, որ մոտ ապագայում դրանցից իսկապես կսկսեն հակաբիոտիկներ պատրաստել:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր