Հունական ընկույզը սրտի համար ամենաօգտակար մթերքն է՝ պնդում է Հարվարդի հասարակական առողջապահության դպրոցում բժշկական գիտությունների դոկտոր Մարտա Գուաշ Ֆերեն:
Ինչպես հայտնում է Lavanguardia-ն, հունական ընկույզի կազմում ավելի շատ ալֆա-լինոլենաթթուներ քան, քան ցանկացած այլ ընկույզի մեջ:
«Տարբեր հետազոտություններ ցույց են տվել, որ հունական ընկույզը կարող է պաշտպանել սրտային հիվանդություններից լիպիդային պրոֆիլի լավացման հաշվին»,-ասել է նա:
Բացի այդ, մասնագետի խոսքով, դրանք ունեն հակաօքսիդանտ եւ հակաբորբոքային հատկություններ, ինչը ոչ կարեւոր է ոչ միայն սրտի եւ անոթների, այլ նաեւ ընդհանուր առմամբ օրգանիզմի առողջության համար:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր