• Latest news

Ինչպե՞ս է հնարավոր պակասեցնել կերակուրի կալորիականությունը՝ առանց սննդաբաժնի կրճատման

13 հունվարի, 2021  21:29

Ճաշատեսակի կալորիականությունը կարելի է պակասեցնել շուրջ մեկ երրորդով, ընդ որում՝ չկրճատելով սննդաբաժնի չափը: Իսկ ինչպե՞ս դա անել. ներկայացնում ենք դիետոլոգ Սավինա Ռեգոյի խորհուրդները:

Մասնագետը որպես օրինակ բերել է տապակած հավը՝ բրինձով եւ բանջարեղենով, հայտնում է The Daily Mail պարբերականը: Նա իր Instagram-յան էջում ցուցադրել է ճաշատեսակի երկու տարբերակ. ձախ լուսանկարում այն պարունակում է 750 կալորիա, իսկ աջում՝ ընդամենը 460, այսինքն՝ 290 կալորիայով պակաս:

Ճաշատեսակի կալորիաների քանակությունը գրեթե երրորդ մասով կրճատելու համար դիետոլոգը վերցրեց ավելի քիչ թռչնամիս եւ բրինձ՝ հավելելով ավելի շատ բանջարեղեն: Պակաս կալորիական տարբերակում բրինձը մեկ բաժակով պակաս է, իսկ թռչնամիսը՝ 100 գրամով, փոխարենը բանջարեղենը կես բաժակով ավելի շատ է:

Ռեգոն նաեւ նշել է, որ իրեն հաճախ են խնդրում առողջ սննդի բաղադրատոմսեր երաշխավորել:

«Ճշմարտությունն այն է, որ ձեզ հարկավոր չեն առողջ բաղադրատոմսեր: Կարող եք ամեն ինչ ուտել, ինչը ձեզ դուր է գալիս»,- ասել է նա՝ հավելելով, որ գլխավորը ոչ թե բուն կերակուրն է, այլ սննդաբաժնի ճիշտ չափը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է