Բողկը խորհուրդ չի տրվում եւ օգտակար է ոչ բոլորին: Այս մասին հայտնել է սննդաբան Սվետլանա Ֆուսը Instagram-ի իր էջում:
Սննդաբանը բողկ ընտրելիս խորհուրդ է տալիս ուշադրություն դարձնել դրա պնդությանն ու կեղեւի վրա անհարթությունների բացակայությանը:
Եթե մարդու մոտ այդ մթերքի օգտագործման համար հակացուցումներ չկան, ապա այն կարելի է ավելացնել աղցանի մեջ, սակայն օգտագործումից առաջ լավ լվանալ սառը ջրի տակ:
Մասնագետի խոսքով՝ այն հակացուցված է, օրինակ, վահանաձեւ գեղձի հետ կապված հիվանդություններ, հոդատապ, գաստրիտ եւ խոցայի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց:
Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում
ամիս
շաբաթ
օր