• Latest news

Ինչպե՞ս ձիթապտղի ձեթ ընտրել

25 ապրիլի, 2015  19:57

Ինչպե՞ս ձիթապտղի ձեթ ընտրել

Գոյություն ունի ձիթապտղի ձեթի մի քանի տեսակ, բայց ոչ բոլորն են հավասարապես օգտակար: Քլիվլենդյան կլինիկայի դիետոլոգ Ջուլիա Զումպանոն կօգնի մեզ գտնել այս հարցի պատասխանը:

Խանութներում մենք կարող ենք գտնել այսպես կոչված «էքստրա վիրջին» տեսակի ձիթապտղի ձեթ: Դիետոլոգի խոսքով՝ պետք է նախապատվություն տալ հենց այդ ձեթին, քանի որ այն ավելի քիչ է մշակվել և պահպանել է ավելի շատ օգտակար նյութեր և հակաօքսիդանտներ, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմին:

Ձիթապտղի ձեթը, դիետոլոգի պնդմամբ, նախընտրելի է որ լինի սենյակային ջերմաստիճանի, այն կարելի է, օրինակ ավելացնել սալաթի մեջ: Իսկ ահա տապակել խորհուրդ չի տրվում, քանի որ, եթե այն սկսում է տաքանալ մինչև 150 աստիճան, սկսվում է օքսիդացման պրոցեսը, այդ դեպքում արտադրվում են առողջության համար վտանգավոր նյութեր: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է