• Latest news

Ինչպես պատրաստել իրոք օգտակար թեյ

12 դեկտեմբերի, 2015  14:48

Մեզանից շատերն առավոտը չեն պատկերացնում առանց մի բաժակ սուրճի կամ թեյի: Մասնագետները միջոցներ են առաջարկում թեյն առողջության եւ կազմվածքի համար ավելի օգտակար դարձնելու: 

1. Չարժե սոված փորին խմել թեյը: Դա կճնշի ստամոքսահյութի արտադրությունը` խախտելով ստամոքսում թթվի եւ լեղու սովորական հաշվեկշիռը, ինչը կարող է աղեստամոքսային տրակտի բազմաթիվ հիվանդությունների պատճառ դառնալ: 

2. Խորհուրդ չի տրվում շատ տաք թեյ խմել, որովհետեւ բարձր ջերմաստիճանի պարագայում ըմպելիքը կսկսի գրգռել եւ այրել սկզբում կոկորդը, իսկ հետո կերակրափողը եւ ստամոքսի  լորձաթաղանթը, ինչը կարող է էրոզիայի, խոցերի եւ սպիերի առաջացման պատճառ դառնալ: Մասնագետներն ընդգծում են, որ ջերմաստիճանը  56  աստիճանից բարձր չպիտի լինի:

3. Չարժե չափից շատ թրմել թեյը, հակառակ դեպքում բոլոր վիտամինները, հակաօքսիդանտները եւ ամինաթթուները կոչնչանան: Մասնագետների կարծիքով, շատ թունդ թեյ խմելը եւս վնասակար է: 

4. Ցանկալի չէ նաեւ մի քանի անգամ թրմել թեյը: Մասնագետների խոսքով, լավ տերեւային թեյի եփուկը եռացնելու առավելագույն թիվը երեք-չորս անգամն է, մինչդեռ հոտավետ նյութերով թեյերը կարելի է եռացնել սոսկ մեկ կամ երկու անգամ: 

5. Մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս նաեւ շատ թեյ խմել սնունդ ընդունելուց առաջ, որովհետեւ թեյը կարող է  ազդել համերը տարբերակելու կարողության վրա, ինչը մարդուն կստիպի սովորականից շատ ուտել: Ուտելուց անմիջապես հետո թեյ խմել եւս չարժե, որովհետեւ ըմպելիքի դաբաղանյութերը չեն յուրացվի: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս թեյ խմել սնունդ ընդունելուց առնվազն կես ժամ անց:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է