• Latest news

Շապինյոնի հաճախակի օգտագործումը նվազեցնում է դիաբետի զարգացման հավանականությունը

9 հոկտեմբերի, 2018  17:33

Շամպինյոնը նվազեցնում է 2-րդ տիպի դիաբետի զարգացման հավանականությունը: Այսպիսի եզրակացություն են կատարել Փենսիլվանիա նահանգի համալսարանի գիտնականները:

Հետազոտության ընթացքում պարզվել է, որ շամպինյոնի հաճախակի օգտագործումը նվազեցնում է 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետի առաջացման հավանականությունը: Փորձի շրջանակում ամեն օր առնետների սննդակարգի մեջ են ներառել շամպինյոն այն քանակությամբ, որը մարդու համար համարժեք է 85 գրամին: Պարզվել է, որ սնկերի օգտագործումը առաջացրել է Prevotella կարգի բակտերիաների թվի աճ, որոնք ազդում են օրգանիզմում գլյուկոզայի արտադրման մեխանիզմների վրա:

Prevotella կարգի բակտերիաների ակտիվության շնորհիվ մեծանում է մետաբոլիկ հիվանդություններիրց օրգանիզմի պաշտպանվածությունը: Նախնական հետազոտությունները ցույց են տալիս նաեւ սնկերի այս տեսակի դրական դերը կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ պայքարում:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել