• Latest news

Ո՞ր մթերքն է մեծացնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը

26 հունվարի, 2022  09:47

Աղի ձկան կանոնավոր օգտագործումը մեծացնում է ստամոքսի եւ հաստ աղիքի քաղցկեղի վտանգը։ Նման կարծիք է հայտնել դեղագործ Հուսեյն Աբդեն, ում խոսքերը փոխանցում է Express թերթը։

«Այս ծովամթերքը տարածված է Հարավարեւելյան Ասիայի երկրներում, որտեղ այն հաճախ օգտագործվում է այլ ուտեստների կամ բրնձի հետ: Ինչպեսեւ հոթ-դոգը, վերամշակված միսը եւ սալյամին, այն դասվում է 1-ին կատեգորիայի քաղցկեղածինների շարքին»,- ասաց մասնագետը։

Նրա խոսքով՝ ձկան պահպանման համար աղի մեջ դնելը ենթամթերքների առաջացման է հանգեցնում, որոնք կանոնավոր օգտագործման դեպքում մեծացնում են քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։

Աբդեն խորհուրդ է տալիս խուսափել աղի, թթու եւ ապխտած մթերքներից, քանի որ դրանք կապված են քաղցկեղի առաջացման ռիսկի հետ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել