• Latest news

Ո՞ր մթերքն է մեծացնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը

26 հունվարի, 2022  09:47

Աղի ձկան կանոնավոր օգտագործումը մեծացնում է ստամոքսի եւ հաստ աղիքի քաղցկեղի վտանգը։ Նման կարծիք է հայտնել դեղագործ Հուսեյն Աբդեն, ում խոսքերը փոխանցում է Express թերթը։

«Այս ծովամթերքը տարածված է Հարավարեւելյան Ասիայի երկրներում, որտեղ այն հաճախ օգտագործվում է այլ ուտեստների կամ բրնձի հետ: Ինչպեսեւ հոթ-դոգը, վերամշակված միսը եւ սալյամին, այն դասվում է 1-ին կատեգորիայի քաղցկեղածինների շարքին»,- ասաց մասնագետը։

Նրա խոսքով՝ ձկան պահպանման համար աղի մեջ դնելը ենթամթերքների առաջացման է հանգեցնում, որոնք կանոնավոր օգտագործման դեպքում մեծացնում են քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։

Աբդեն խորհուրդ է տալիս խուսափել աղի, թթու եւ ապխտած մթերքներից, քանի որ դրանք կապված են քաղցկեղի առաջացման ռիսկի հետ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը
 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։