• Latest news

Հնարավո՞ր է արդյոք մակարոնեղեն ուտել եւ չգիրանալ

23 մարտի, 2022  09:45

Մի քանի բաժակ եփած մակարոնեղենը պարունակում է ածխաջրերի համարյա ամբողջ օրական նորման՝ նստակյաց կյանք վարող մարդու համար: Ուստի, եթե ցանկանում եք շարունակել ուտել մակարոնեղեն, սակայն միաժամանակ չգիրանալ, ապա պետք է մի քանի նրբություն հաշվի առնել։ Դրանց մասին պատմել է սննդաբան Սյուզի Բարելը (Ավստրալիա)։

7 News-ը նշում է, որ բարձր կալորիականությամբ մակարոնեղենի հետ սովորաբար սոուսներ ու հավելումներ են մատուցում։ Շատ սոուսներում (օրինակ՝ պեստոյում) մեծ քանակությամբ ճարպեր են պարունակվում: Հենց ճարպերի եւ ածխաջրերի համադրությունն է հանգեցնում քաշի ավելացման:

Մեկ այլ կարեւոր հանգամանք, ըստ մասնագետի, այն է, որ Իտալիայում՝ մակարոնեղենի հայրենիքում, այն մատուցում են փոքր չափաբաժիններով, ուստի իտալացիներին հաջողվում է չգիրանալ։ Շատ այլ երկրներում, այդ թվում՝ Ավստրալիայում, չափաբաժինները չափազանց մեծ են, ուստի մարդիկ չափից շատ են ուտում եւ դրա հետեւանքով արագ գիրանում են։

Կազմվածքը պահպանելու համար Բարելը խորհուրդ է տալիս ընտրել ամբողջական հացահատիկից պատրաստված մակարոնեղեն կամ բանջարեղենից պատրաստված այլընտրանքային մակարոնեղեն ու հետեւել չափաբաժնի քանակին:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է