• Latest news

Սննդաբաններն անվանել են տերեւավոր կանաչեղենի ամենաօգտակար տեսակները

23 հունիսի, 2022  23:35

Ամառվա սկզբին շատերի սննդակարգը սկսում է կտրուկ փոխվել, քանի որ հասանելի են թարմ բանջարեղենն ու կանաչեղենը:

Սննդաբանները նշում են, որ սննդի մեջ այդ ժամանակ պետք է կանաչեղենի առատ բազմազանություն լինի։ Գոյություն ունի տերեւավոր կանաչեղենի առնվազն հինգ տեսակ, որոնք արժե կանոնավոր կերպով ավելացնել ձեր սննդին որպես տարբեր ուտեստների մաս, գրում է Tut-News.ru-ն:

Գիտնականները պնդում են, որ սպանախն ամենաարդյունավետն է պայքարում քաղցկեղի տարբեր տեսակների դեմ։ Այս տերեւավոր բույսի օգտագործումը օգնում է կանխել բերանի խոռոչի, ստամոքսի եւ կերակրափողի հիվանդությունները։ Սպանախը նաեւ ունակ է իջեցնել արյան ճնշումը եւ դրականորեն է ազդում ճանաչողական ֆունկցիաների վրա։

Խատուտիկի տերեւը համարվում է լյարդի եւ մարսողական համակարգի բարելավման լավագույն միջոցը։ Այս բույսը պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ եւ կարող է մեծապես ամրացնել իմունիտետը:

Բոկ չոյը խաչածաղկավոր բանջարեղեն է։ Այն հաճախ օգտագործվում է քաղցկեղի կանխարգելման համար, քանի որ այս բույսի տերեւներից ստացված նյութերը կարող են դանդաղեցնել ուռուցքի աճը։

Բրոկկոլին պարունակում է գլյուկորաֆանին, որը ծամելիս վերածվում է ֆիտոքիմիական սուլֆորաֆանի: Այս նյութը շատ օգտակար է եւ ունի ուժեղ հակաքաղցկեղային ազդեցություն։

Ջրկոտեմը պարունակում է շատ տարբեր սննդանյութեր: Միեւնույն ժամանակ, այն շատ կալորիական է, թեեւ կարող է օգնել նիհարելուն։ Այս տերեւավոր կանաչին հարուստ է վիտամին K-ով, որն ամրացնում է ոսկորները:

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է