• Latest news

Սխալ պատրաստված ձվերը կարող են վաղ ծերացման պատճառներից մեկը լինել. մասնագետ

26 ապրիլի, 2022  18:40

Սխալ պատրաստված ձվերը կարող են վաղ ծերացման պատճառներից մեկը լինել։ Նման կարծիք է հայտնել էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան (Ռուսաստան)։

Telegram-ի իր ալիքում բժիշկը պատմել է, թե ինչպես ճիշտ ուտել ձուն՝ դրանց առավելագույն օգուտ քաղելու համար։

Նրա կարծիքով՝ պատրաստման ամենավնասակար տարբերակը տապակած ձուն է, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ գլիկացիոն նյութեր, որոնց օգտագործումը վաղ ծերացում է հրահրում։

Ըստ մասնագետի՝ նախաճաշի ամենաառողջ տարբերակը թերխաշ կամ առանց կեղեւի եփած ձուն է։ Պատրաստման այս եղանակների դեպքում սպիտակուցը ավելի հեշտ է մարսվում, իսկ ամինաթթուներն ավելի քիչ են քայքայվում:

Բժիշկ Պավլովայի օգտակարության վարկանիշում հաջորդը պինդ խաշած ձուն է:

Մասնագետի խոսքով՝ ձուն պետք է լվանալ նախքան եփելը, որպեսզի կեղեւը մաքրվի սալմոնելայից եւ այլ բակտերիաներից։ Անցանկալի է նաեւ 2-ից ավելի ձու միաժամանակ ուտելը։ Մասնագետը դա բացատրել է մթերքի բարձր կալորիականությամբ, եւ ոչ թե խոլեստերինի բարձր պարունակությամբ․ դա առասպել է, որի պատճառով շատերը, ըստ նրա, հրաժարվում են ձվերից։

Իդեալական նախաճաշը, ըստ էնդոկրինոլոգի, ներառում է ձու, մի քիչ շիլա, մի կտոր հաց եւ բանջարեղեն։

«Նախաճաշին միայն ձու չի կարելի ուտել, դրանցում շատ սպիտակուցներ եւ ճարպեր կան, բայց դա բավարար չէ կշտանալու համար»,- ասել է փորձագետը։

 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է