• Latest news

Պիստակ՝ առողջության համար օգտակար սուպերսնունդ

24 մարտի, 2015  22:58

Պիստակը հարուստ է մի շարք վիտամիններով ու միներալներով եւ շատ օգտակար է առղջության համար, նշում են մասնագետները: Ամենօրյա սննդակարգում պիստակն ընդգրկելը կարող է զգալիորեն նվազեցնել քաղցկեղի, սիրտ-անոթային հիվանդությունների եւ շնչառական հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը:

Սա, բնականաբար, չի նշանակում, որ պետք է ամեն օր մեծ քանակությամբ պիստակ ուտել: Քլիվլենդի կլինիկայի մասնագետների խոսքով՝ պետք է օրական ուտել մեկ ու կես ունցիայից ոչ ավել՝ մոտավորապես, 50-70 հատ: Իսկ պիստակը չչարաշահելու համար խորհուրդ է տրվում կլեպով պիստակ գնել: Այդ դեպքում Դուք ստիպված կլինեք դրանք շատ ավելի դանդաղ ուտել, կլեպն էլ, բնականաբար, կհուշի, քանի հատ եք Դուք արդեն կերել:

Ահա 3 պատճառ, ինչու է պետք պիստակ ուտել

1. Պիստակը հարուստ է В6 վիտամինով, որը բարելավում է իմունային համակարգը եւ մարդու նյարդային համակարգը:

2. Պիստակը պարունակում է հակաօքսիդանտներ՝ վիտամին E, պոլիֆենոլներ եւ այլն: Այս հակաօքսիդանտները ոչ միայն նվազեցնում են քաղցկեղային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը, այլ նաեւ կանխում են մակուլյար դեգեներացիան:

.3. Պիստակը հարուստ է նաեւ սրտի համար օգտակար մոնոհագեցած եւ պոլիհագեցած ճարպերով եւ նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի քանակը արյան մեջ:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է