• Latest news

Ո՞ր մթերքները չի կարելի համատեղել կարտոֆիլի հետ

15 հունիսի, 2021  15:17

Կարտոֆիլը մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթելեր է պարունակում, ինչը դրականորեն է ազդում աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի վրա: Համարվում է, որ կարտոֆիլի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի հեռացնել տոքսիններն օրգանիզմից եւ կանխել փորկապությունը: Այս մասին հայտնում է «ԻնոՍՄԻ»-ն` վկայակոչելով Soh պարբերականին:

Մասնագետների կարծիքով` բանջարեղենի մեջ պարունակվող մանրաթելը կարող է բարելավել մաշկի վիճակը եւ բարենպաստ ազդեցություն ունենալ կանանց օրգանիզմի թթվաալկալիական հավասարակշռության վրա՝ այդպիսով օգնելով պահպանել գեղեցկությունն ու երիտասարդությունը:

Բացի այդ, կարտոֆիլը մեծ քանակությամբ գլյուկոզա եւ տարբեր տարրեր է պարունակում, որոնք անհրաժեշտ են երեխայի մարմնի աճի եւ զարգացման եւ մեծահասակների բնականոն գործունեության համար:

Սակայն կարտոֆիլը չի կարելի համատեղել որոշ մթերքների, մասնավորապես` լոլիկի հետ: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս կարտոֆիլ տապակելիս լոլիկ չավելացնել, քանի որ այս համադրությունը կարող է բացասաբար ազդել սննդանյութերի կլանման վրա եւ մարսողական խանգարումների հանգեցնել:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Տեղյա՞կ եք արդյոք, որ 2027թ.–ից ՀՀ բոլոր քաղաքացիների համար պարտադիր է դառնալու բժշկական ապահովագրությունը
Տեղյակ եմ եւ կողմ եմ
Տեղյակ եմ եւ դեմ եմ
Տեղյակ եմ, դեռեւս չեմ կողմնորոշվում
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն կողմ եմ
Տեղյակ չեմ, բայց սկզբունքորեն դեմ եմ
Ինձ համար միեւնույն է