• Latest news

Աշորայի հացն իսկապես օգտակար է առողջությանը. հետազոտություն

20 նոյեմբերի, 2019  17:41

Աշորայի հացն իսկապես օգտակար է առողջությանը, այն բարելավում է աղեհամակարգի վիճակը, կարգավորում սերոտոնինի եւ կայունացնում գլյուկոզայի մակարդակը, պարզել են Արեւելյան Ֆինլանդիայի համալսարանի եւ Քաղցկեղի հետազոտության միջազգային գործակալության (Ֆրանսիա) գիտնականները։

Նրանց խոսքով՝ աշորայի օգտագործումը սննդի մեջ կարգավորում է աղիների միկրոբիոմը եւ դրական ազդեցություն գործում սերոտոնինի՝ նեյրոմեդիատորի մակարդակի վրա, որը դեր է խաղում տրամադրության կարգավորման, մարսողության, արյան մակարդելիության եւ ոսկրերի ամրության բարելավման հարցերում։ Բայց սերոտոնինի բարձր մակարդակները լավ բանի չեն հանգեցնում, քանի որ դա սովորաբար կապված է արյան մեջ գլյուկոզայի բարձր մակարդակի հետ։

Աշորայի հացը, պարզվել է, ունի նաեւ այլ օգտակար հատկություններ, այն հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ինչպես նաեւ վիտամիններով եւ հանքային նյութերով, այդ թվում մագնիումով եւ կալիումով։ Այն պարունակում է նաեւ բբջանյութ, հատկապես եթե հացը պատրաստված է չթեփահանված ալյուրից. բջջանյութը օգնում է կայունացնել խոլեստերինի եւ գլյուկոզայի մակարդակը եւ կարգավորում է զարկերակային ճնշումը։ Այդ նույն բջջանյութի շնորհիվ աշորայի հացը ապահովում է կուշտ լինելու ավելի երկարատեւ զգացողություն, քան ցորենի սպիտակ ալյուրից պատրաստված հացը։

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել